Drie-eenheid: Wie is God?
Vorige Beginpagina Omhoog

Vertelling

God lijkt soms ver weg voor de mensen, helemaal in de hemel, en niemand weet waar die is. Is God een man of een vrouw? Heeft hij een baard? Zit hij op een wolk? Houdt hij je de hele dag in de gaten? Wij weten het niet.

Jezus kwam op aarde om de mensen te vertellen van God en voor te doen hoe je moet leven. Hij liet zien wat voor wonderlijke dingen er gebeuren als je je inzet voor goede dingen. Hij vertelde dat God vooral van mensen houdt. Hij bracht God daardoor wat dichterbij.

Nadat Jezus gestorven en weer opgestaan was, beloofde hij dat hij de mensen niet alleen zou laten als hij terug ging naar zijn vader. Dat er een helper zou komen om de mensen te steunen bij het goed leven, de Heilige Geest. Sommige mensen vinden de Heilige Geest een soort vlam die je warm en enthousiast maakt, die alles verlicht en je duidelijk maakt wat je moet doen. Anderen zeggen dat hij lijkt op een duif die vrede brengt onder de mensen.

Eigenlijk heeft God dus drie kanten. Hij is een Vader die van ons houdt, bezorgd om ons is, en ervoor zorgt dat er veel goeds mogelijk is als we maar willen. Hij is een Zoon die ons helpt, voordoet hoe je hoort te leven en dingen uitlegt. Maar hij is ook de Geest die ons bezielt en enthousiast maakt om zelf iets goeds van de wereld te maken.

Activiteit

Bedoeling

Vader, Zoon en Geest zijn drie kanten van dezelfde God.

Voorbereiding

  • Vel papier voor elk kind dat overdwars in drie gelijke delen is verdeeld en aan het eind een lijmstrook heeft, zodat er een driehoekige koker van te maken is:

Uitvoering

  • Wat betekent God de Vader voor jou? En God de Zoon? En De Heilige Geest?
  • Teken of beschrijf in elk vak van het papier een van drieŽn, zoals jij hem ziet.
  • Vouw het papier tot een driehoekige koker en plak hem dicht.

Tips

  • Joke Brugman (Prettige Zondag, deel C) geeft als alternatief een mooi verhaal over een kerkdienst waarin de mensen gezamenlijk preken over God als de pastoor niet komt opdagen. Ze beschrijft als suggestie de mogelijkheid om samen met de kinderen een "preek" te maken Wie is God, in de vorm van een affiche met daarop teksten en tekeningen van de kinderen.

Ervaringen

Gebruikers melden de volgende ervaringen:

  •  
Verwante pagina's:

Drie-eenheids-zondag (C)

Drie-eenheids-zondag (A)

Eigen-schappen

Zondag van de H. Drieeenheid (B)

 

 

 

 


Uw reactie is welkom op reacties@kindernevendienst.org

-