Mc 2: Meewerken aan het wonder (4-12)
Vorige Beginpagina Omhoog Volgende

Vertelling

Ik heb het bijbelfragment (Marcus 2:1-12) in mijn eigen woorden naverteld.

Activiteit

Bedoeling

Je moet niet afwachten tot het wonder komt, je moet eraan werken!

Voorbereiding

  • Voldoende vouwblaadjes en ander materiaal om bloemen te maken.

Uitvoering

  • Je hebt natuurlijk wel gemerkt dat Jezus hier een groot wonder verricht: hij laat een lamme man, een man die zich niet kan bewegen, weer lopen. Maar er is nog een tweede wonder. Dat wonder valt haast niemand op, maar het gebeurt nog voordat Jezus zijn wonder verricht.
    Dat wonder is misschien niet zo bijzonder als een lamme weer laten lopen, maar het is wel nodig om Jezus zijn werk te laten doen. Het is een wonder dat goed bij mensen past, het wonder van de vriendschap!
  • De vrienden van de lamme hebben hem helemaal met brancard en al het zak op gesleept, omdat ze niet bij Jezus konden komen. Ze hebben een gat in het dak gemaakt en hebben hun vriend er voorzichtig door laten zakken zodat Jezus hem wel moest zien. Dat kostte die vrienden een hoop moeite. Dat hadden ze allemaal voor hun lamme vriend over. Als dat geen wonder is!
  • Mensen bidden soms tot God om een wonder. Dat is prima, maar ze moeten niet gewoon maar afwachten, ze moeten ook meewerken aan het wonder, het voorbereiden, er hun best voor doen. Dan wordt het voor God veel makkelijker om een wonder te laten plaatsvinden.
  • We maken nu allemaal een onbelangrijk onderdeel van een bloem, de een maakt alleen maar een stengel (van ijzerdraad of karton), een paar anderen knippen uit vouwblaadjes (of papieren servetten) een bloemvorm en versieren die met stiften, kleurpotloden of verf. Ieder draagt bij wat hij kan, volgens zijn eigen talent, met zijn eigen inzet.
  • Tenslotte voegen we de onderdelen aan elkaar en krijgen een prachtige bloem, een echt wonder!

Tips

  • Natuurlijk kunnen we ook meer bloemen (of geheel andere dingen dan bloemen) maken, maar de kern is dat we de onderdelen mengen en daardoor mooiere (want minder saaie) bloemen krijgen dan wanneer we ieder onze eigen bloem hadden gemaakt.
  • Je zou de onderdelen als volgt kunnen maken:

Ervaringen

Gebruikers melden de volgende ervaringen:

08-mrt-2006

Verwante pagina's:

7e zondag door het jaar (B)

 

 

 

 


Uw reactie is welkom op reacties@kindernevendienst.org

-