Achtergrond
Beginpagina

De Kindernevendienst-site

http://kindernevendienst.org 

Deze pagina beschrijft de ideeŽn achter de Kindernevendienstsite. 
Wij zouden het waarderen als u deze pagina onder zoveel mogelijk geÔnteresseerden verspreidt (u kunt hem eventueel afdrukken).

Uitgangspunten

In veel kerken worden kinderen in de basisschoolleeftijd tijdens de schriftlezingen en preek van de zondagse kerkdienst apart genomen om ze de lezingen in hun eigen taal en op hun eigen niveau te laten begrijpen en verwerken. 

Het is niet alleen bij sommige lezingen moeilijk een geschikte vertaling of vertelling te vinden, maar bovendien is het evenmin eenvoudig om telkens een originele verwerkingsvorm te vinden.Heb je eenmaal een goed verhaal of een interessante verwerkingsvorm, dan zou het prettig zijn als ook anderen deze ideeŽn zouden kunnen benutten.

Daar het RK-leesrooster een cyclus van drie jaren kent, kunnen ideeŽn van nu over drie jaar weer van pas komen, zodat het zin heeft ze nu goed te beschrijven en te bewaren. Helaas kennen het oecumenisch leesrooster en leesroosters van andere kerken deze strenge regelmaat niet. Ook daar echter sluit de kindernevendienst doorgaans aan op een bijbelfragment. Door de verwerkingssuggesties te koppelen aan dit bijbelfragment kunnen ze door alle christelijke kerken gebruikt worden.

Doelstelling

De Kindernevendienstsite is opgezet om de ideeŽn van begeleiders in het hele land te bundelen en beschikbaar te stellen aan elkaar. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk bij kindernevendienst betrokkenen hun bijdragen aanbieden, om zo tot een waardevolle collectie te komen.

Hoe kan ik bijdragen?

  • U kunt uw ideeŽn voor een zondagsviering insturen via het formulier dat u via het web, email of post kunt verzenden.

  • U kunt reacties geven op de site, of ervaringen met de gegeven suggestie insturen, opdat anderen er profijt van hebben. Dit doet u door op de reactie-link onderaan elke pagina te klikken.

Wie zit hierachter?

De Kindernevendienst-site is een initiatief van de kindernevendienstgroep van de Walfriedparochie te Groningen, die in december 2000 de eerste basisversie van de site heeft gebouwd.

 

 

 


Uw reactie is welkom op reacties@kindernevendienst.org

-