Vastenproject Aanraken en geraakt worden
Vorige Beginpagina Omhoog

Samenvatting

We maken elke week een poster (als een soort kruiswegstatie) op weg naar Pasen. Op deze poster worden handen afgebeeld die de essentie van de lezing van de week weergeven: aanraken of geraakt worden.

Uitvoering

Voorbereiding

Voor elke week een vel papier op posterformaat (A2 of A1). Eventueel kan dit papier alvast in een basiskleur geschilderd (of kant-en-klaar gekocht) worden.

Uitvoering

Lc 4- Afwerende handen (4-12) 
Lc 13- Helpende handen (4-12) 
Joh 8- Boze handen (4-12)

Tips en suggesties

  • In plaats van de lezingen van de zondagen kunnen ook onderdelen van het lijdensverhaal in beeld gebracht worden, zodat een reeks kruiswegstatiŽn ontstaat. Te denken valt aan: juichende handen (Palmzondag), biddende handen (Jezus in de Hof van Getsemane), afwerende handen (ik ken hem niet), helpende handen (Simon van Cyrene), vuisten (kruisig hem!).

Ervaringen

Gebruikers melden de volgende ervaringen:

  • Walfriedparochie Groningen, 1995: De kinderen waren na een paar keer wel flauw van weer handen maken, het is dus zaak er zoveel mogelijk afwisseling in te brengen.

Projectbeschrijving

Het project is ontwikkeld door de kindernevendienstgroep van de Walfriedparochie Groningen. Er is geen uitvoeriger projectbeschrijving beschikbaar. 
Het project is geÔnspireerd op een serie posters met als thematiek Aanraken en geraakt worden, die in 1995 in de kerk hingen. Omdat deze posters in aardkleuren waren uitgevoerd hebben wij onze aanvullende posters ook in aardkleuren gemaakt.
Door omstandigheden waren slechts de eerste, derde en vijfde zondag van de veertigdagentijd beschikbaar voor het project, zodat het ook alleen voor deze dagen is ingevuld. Aanvullingen voor de andere dagen zijn welkom.

12-jul-2004

Verwante pagina's:

Vastenprojecten (C)

Veertigdagentijd

 

 

 


Uw reactie is welkom op reacties@kindernevendienst.org

-