Lc 24: Verschijningen van Jezus (4-12)
Vorige Beginpagina Omhoog

Vertelling

Ik heb het bijbelfragment (Lucas 24: 35-48) in mijn eigen woorden naverteld.

Activiteit

Bedoeling

Ook wij kunnen een verschijning van Jezus zijn.

Voorbereiding

  • Maak voldoende afdrukjes van het werkblad (pdf, 36 kB), voor elk kind een, bij voorkeur op stevig papier.

Uitvoering

  • Nadat hij aan het kruis gestorven is, verschijnt Jezus nog een aantal malen aan zijn vrienden. Eerst menen ze hem te herkennen op weg naar EmmaŁs, en nu weer op een ander moment.
  • Kun je je voorstellen dat er nu ook nog wel mensen zijn die op Jezus lijken? Hebben die een baard, sandalen en oosterse kleding aan? Waarom doen ze dan aan Jezus denken?
  • Ik denk dat Jezus heel zijn leven heeft geprobeerd om zijn vrienden voor te doen hoe je hoort te zijn. Als Jezus dood is, zouden zijn vrienden de wijze lessen van Jezus maar al te snel vergeten zijn, als ze er niet steeds weer aan herinnerd werden doordat ze iets van Jezus herkenden in mensen waarvan ze eerst niet doorhadden dat die eigenlijk Jezus zelf waren.
  • Eigenlijk zijn wij ook vrienden van Jezus, en moeten wij ervoor zorgen dat andere mensen iets van Jezus in ons herkennen, dat wij hun aan Jezus doen denken.
  • Maak nu de tekening op het werkblad af, zodat hij een beetje op jezelf lijkt: heb je een bril, teken die er dan bij. Heb je krullen, steil haar, vlechten of een paardenstaart? Teken hem! Dan knippen we hem uit, en we knippen ook de Jezuskleren uit en vouwen de lipjes om. Kleed jezelf aan als Jezus! Lijkt het een beetje?

Ervaringen

Gebruikers melden de volgende ervaringen:

  • Walfriedparochie, 2006: de kinderen vonden het leuk, maar ook een beetje raar, om zichzelf te tekenen.  
03-nov-2006

Verwante pagina's:

3e zondag van Pasen (B)

Eigenschappen, Kenmerken, Herkennen

 

 

 

 


Uw reactie is welkom op reacties@kindernevendienst.org

-