Lc 20: Hemel en hel (4-12)
Vorige Beginpagina Omhoog Volgende

Vertelling

Verhaal over de hemel 

(n.a.v. Lc 20: 27-38). 

Er was eens een man die erg nieuwsgierig was naar de hemel. Hij bad tot God: God, kunt u me niet eens de hemel laten zien. Maar er gebeurde niets. Hij bad nogmaals tot God: Laat me asjeblieft de hemel eens zien. Maar weer gebeurde er niets. Toen bad hij: Lieve God, als u me de echte hemel niet wilt laten zien, kunt u me dan niet iets laten zien waardoor ik me de hemel beter kan voorstellen? En meteen viel hij in een diepe slaap en droomde dat God hem meenam naar een groot raam. Daarachter zag hij een reusachtig grote tafel, rijk gedekt met heerlijke gerechten: patat, kippenpootjes, kroketten, frikandellen, en ijs, veel ijs, genoeg voor iedereen. En rondom de tafel zaten duizenden mensen, klaar om te gaan smullen. Dit is de hel, zei God. "De hel?", dacht de man, "hoe fijn moet de hemel dan wel niet zijn?". Toen bracht God hem naar een ander raam. Daarachter was ook een reusachtig grote tafel, rijk gedekt met heerlijke gerechten: patat, kippenpootjes, kroketten, frikandellen, en ijs, voor iedereen. Ook hier zaten duizenden mensen klaar om te gaan genieten van de heerlijke dingen. "Dit is de hemel.", zei God. "Maar ik zie helemaal geen verschil!", riep de man. Wacht maar, zei God, let goed op!

En de man zag dat de mensen in de zalen stijve armen hadden, die ze niet konden buigen. Daardoor konden ze het verrukkelijke eten niet in hun mond stoppen. 
En hij zag dat de mensen in de hemel met hun stijve armen elkaar te eten gaven, want dat lukte wel. Ze smulden ervan!

Achter het helleraam zag hij dat de mensen alleen aan zichzelf dachten, en er niet in slaagden iets in hun eigen mond te stoppen. Ze werden radeloos en voelden zich akelig, maar kwamen niet op de gedachte om elkaar te helpen.

Toen begreep de man, dat je zelf moest bijdragen aan de hemel.

Activiteit

Bedoeling

De hemel komt niet vanzelf.

Voorbereiding

  • Neem snoep mee voor alle kinderen, en (stevig) papier en lijm of nietjes, om armkokers mee te maken

Uitvoering

  • Laat alle kinderen van de papieren twee kokers maken waarin hun armen net passen, zodat deze niet meer krom kunnen zonder de koker te scheuren
  • Leg het snoep in het midden en laat ze iets kiezen en opeten, zonder de kokers te beschadigen of af te doen. Vermoedelijk komen enkelen spontaan op de gedachte elkaar te helpen.
  • Lees dan het verhaal
  • Laat zonodig tenslotte de kinderen een tekening maken van de hemel zoals zij zich die voorstellen.

Tips

  • Vertel dit verhaal liever achteraf, doe eerst de verwerking, dan spreekt het meer aan.

Ervaringen

Gebruikers melden de volgende ervaringen:

Er zijn nog geen ervaringen gemeld.

Verwante pagina's:

32e zondag door het jaar

Hemel

 
 

 

 


Uw reactie is welkom op reacties@kindernevendienst.org

-